Rengöra ugn – Mest effektiva metoderna

bäst sätt att rengöra ugn

De bästa metoderna för ugnsrengöring

Låt oss inse fakta. Du kommer inte att rengöra ugnen varje dag. Även att torka den varje vecka verkar vara lite mycket begärt. Så, då och då, kanske var tredje månad, kommer du att behöva smutsa ner dig och ge ugnen en djuprengöring.

Det finns ett stort antal metoder och vi kommer att ta upp dem nedan.

1. Naturligt kemiskt rengöringsmedel

Blanda lite bikarbonat tillsammans med vatten till en tjock deg. Applicera det på ugnens insida, innanför luckan och över värmeelementen. Låt det sitta kvar under natten. På morgonen, ta lite stålull och en hink med vatten – och börja skrubba. Det kommer att vara ett tufft jobb, men med tillräcklig ansträngning kommer det bli fint till slut. Det är dessutom den säkraste, mest kostnadseffektiva, mest kaloribrännande och miljövänligaste metoden för att rengöra din ugn.

2. Hemmagjord kemisk rengöringsmetod

Detta är en ganska våldsam rengöringsmetod. Faktum är – det är giftigt. Så se till att du är täckt med skyddskläder – ansiktsmask, gummihandskar, skyddsglasögon och några gamla, tjocka kläder.

Ta ut gallren och sätt dem i ett varmt bad. Häll i tvättmedel och lämna över natten. På morgonen borde fettet och smutsen kunna torkas bort relativt enkelt.

Blanda blekmedel innehållande ammoniak och vatten. Applicera rikligt i ugnen och låt stå ett par timmar. När du återvänder, applicera lite mer av din frätande blandning, torka de inre ytorna med en skurtrasa. Använd såpa för att ta bort alla blekmedelsrester. Återställ nu ugnsgallren.

Detta är en billig metod, men den kommer fortfarande vara något av ett träningspass.

3. Industrikemikalier och kommersiella rengöringsmedel

Använd ett kommersiellt rengöringsmedel för att rengöra din ugn. Ta ut gallren och stoppa dem i inkluderade påsar eller vattentäta soppåsar. Ge dem ett rejält lager av dina kemiska ämnen och förslut påsen. Ta sprejflaskan eller applicera kemikalierna frikostigt runt ugnen och stäng sedan luckan.

Låt både påsen och ugnen stå under en timme (följ instruktionerna med alla medel – men låt stå under en extra halvtimma – marknadsavdelningen måste skriva ”snabbverkande” och ”snabb” för att kunna sälja mer produkter). Kom tillbaka och torka av med ljummet såpvatten.

Produkterna själva är relativt billiga och sparar mycket tid och ansträngning.

4. Fuska! Låt någon annan göra det

Ja, du kan verkligen göra detta. Om du har råd – varför inte? Det finns många ugnsrengöringsföretag där ute och till och med ditt lokala rengöringsföretag i Växjö kommer antagligen kunna hjälpa dig. Du kan få din ugn professionell rengjord för en relativt liten summa.

Flyttstädning Växjö tillhandahåller allt från att rengöra ugnar till hela hus, alla våra städare är utbildade och professionella.