Tvätta fönster – Enkla, snabba och effektiva tips

lär dig tvätta fönster

Fönstertvätt är en förlorad konst. Tanken på att hålla dem rena med en glans finns fortfarande kvar, Men många människor har blivit för upptagna för att hålla koll på det. Rengöring av fönster när de får ett täcke av damm, smuts eller fingeravtryck är särskilt användbart för företag som vill presentera ett rent och professionellt utseende. För villaägare som tar stolthet i utseendet på fastigheten, är det också en bra idé. Hus till salu bör ha rena fönster innan du tar bilder, inför visningsstäd i Växjö, eller när du filmar en virtuell rundtur. Åtminstone bör fönstren tvättas två gånger per år. För en snabb lösning, tillämpa en rengörings spray för fönster  och torka torrt med en mikrofiberduk varannan vecka, eller oftare om det är rikligt med fingeravtryck.

Hur man får fönster att skina

Placera tidningspapper på marken nedanför fönstret. Ta bort eventuella skärmar eller öppna några luckor som blockerar tillträde till fönstret. Använd en kvast insvept i en trasa för att ta bort spindelväv i svåråtkomliga ställen. Var noga med att stänga fönstret innan projektet påbörjas. Använd varmt vatten och tvål i en hink med en gummiskrapa. Doppa skrapan i lösningen. Låt vattnet rinna av så att den fortfarande är våt, men inte rinnande. Kör den upp och ner över fönstrets yta i en vertikal riktning på fönstret. Doppa skrapan i vattnet när den börjar torka, gör en del av fönstret i taget. Var noga med att eliminera eventuella fläckar på fönstrets yta.

Använd baksidan av skrapan och för den neråt mot fönstret med stadiga och enstaka drag. Torka även bort överflödigt vatten. Börja på den högsta punkten och använd konsekvent tryck hela vägen till botten av ytan. Använd ett enda drag parallellt med de linjerna som blev skapade av skrapan. Fortsätt över i en vertikal rad av drag tills du är klar.

Torr mikrofiberduk

Använd en torr mikrofiberduk för att torka av vinyl sidan av skrapan mellan olika rundor av tvättning. Torka upp eventuella pölar som samlas på fönsterbrädan med bomulls trasor. Använd nya eller nyligen tvättade microfiber handdukar för att polera fönstret. Eliminera eventuellt vatten eller fukt från ytan. Putsa glaset tills det skiner.

Upprepa processen på andra sidan av ditt fönster. Var noga med att tvätta bort rengöringsmedlet efter att uppgiften är klar. De bomulls trasor och handdukar du använt kan tvättas vid behov.

Det finns ett antal sätt att undvika märken på glaset. Rengör glaset tidigt på morgonen eller på kvällen när solen inte skiner direkt på ytan. Detta kan även göras på en mulen dag, men helst inte när det kommer att regna. Vid polering, använd en ren trasa. De med fett eller överblivna rengöringsmedel från andra projekt kommer sannolikt att göra fönstret skitigt igen.